Tentang Menjadi Wartawan

Mungkin beberapa dari pembaca blog ini tau kalau dulu aku pernah keren, alias pernah jadi wartawan selama kurang lebih 3 tahun. Kenapa berhenti? Itu akan jadi cerita panjang di postingan lainnya. Yang mau aku bahas hari ini adalah, hal yang aku pelajari selama liputan yang aku rasa mungkin worth untuk dishare, karena masih pantas untuk…

Skincare Organik ‘Solusi Martha Tilaar’

Suatu sore yang cerah, aku iseng mampir ke toko Martha Tilaar di Gandaria City untuk beli serum, karena kok serum Korea lebih sering bikin break out daripada bikin bening. Eh terus hati ini tertambat pada botol-botol warna hijau cantik dari rangkaian Solusi Martha Tilaar. Berbekal iming-iming organik, akhirnya aku memutuskan membeli face serum dan face…

Swatched: Colourpop Lux Lipstick ‘Lay Over’

When I saw Colourpop came up with a traditional bullet lipstick, wrapped in a typical-millennial-packaging of shiny rose gold case called the Lux Lipstick… I knew it was time to rekindle my relationship with bullet lipsticks. Although by this point, I admire anyone’s loyalty to liquid lipstick because I am borderline sick of it. As…

The Chronicle of Two Lost Kittens

Last week I arrived home and there was this beautiful little kitten outside at our porch. She was sweet, and she chirped like little monkey – how cute. We decided to feed this kitten and when we’re about to put down the food bowl, her brother came! A handsome ginger kitten! Whoa I couldn’t take…

a little update.

It’s been quite a while since I write anything in this blog, first of all, sorry for the missing beauty posts – I have some new products I have tried and worth reviewing but just haven’t figured out the right time to do it yet at the new house. Right… on to the life’s update:…

Hygge di Negara Tropis?

Berbekal kegemaran nyonya sama lilin aromaterapi dan cahaya remang-remang, jadilah aku iseng beli buku ‘Little Book of Hygge’ tulisan Meik Wiking. Ceritanya Pak Wiking ini adalah CEO dari Happiness Research Institute, aku geli sendiri bacanya, sok iye banget bapak ini mendirikan institute kebahagiaan *mula-mula sinis*. Tapi orang Denmark selalu berada di daftar teratas orang paling…

Obat-obatan Selama Travel

Berhubung aku anaknya gampang sakit, tapi pada akhirnya selalu (SELALU) lupa bawa obat-obatan ketika traveling yang ujung-ujungnya nyusahin diri sendiri dan orang lain (apalagi kalau di luar negeri), jadi mending ditulis aja deh di blog biar inget terus sebagai panduan ke depannya, obat-obatan/ suplemen apa aja yang mesti ada di perlengkapan perjalanan aku. Sejauh ini…

Semasa Cafe, Kota Tua

Close your eyes. Picture yourself in your most peaceful place. Got one? I just found my hygge café in town: Semasa Cafe. Great coffee, big windows and a lot of sun, with a couple of Lauv’s tracks playing in the background (seriously they played 3 Lauv-songs on my first 10-minutes). When you’re happened to find…

Skin&Lab Red Serum: Why You Should Buy It

Hi, it’s the new year and as I am moving out the house and decluttering my stuff, I found this empty bottle of Dr. Color Effect Red Serum by Skin & Lab in my empty stash which worth reviewing. This Red Serum claims to brightens skin tone, improve skin textures, as well as moisturising. It…