Tequila Sunrise, Sunset, and Sunburns

So, to Gili Trawangan we went…. there are three famous Gili islands to visit: Gili Trawangan (for party people, apparently), Gili Air (for honeymooners), and Gili Meno (for conservation). Why Gili Trawangan? I was going to go to Gili Air but when I was browsing for places to stay in both Gilis, I fell in love with this villa we ended up staying for our three-day-two-nights escape. How…

Tentang Ciara

Hi, Ciara! Jadi, bulan Mei lalu aku mengadopsi kucing kampung yang suka nungguin aku di lobby apartemen yang kami kasih nama Fig. Masuk bulan ketiga Fig berada di rumah kami, dia mulai menunjukan banyak tanda stress (mungkin kesepian), dari yang hyperaktif sampai nggak doyan makan, terus sering muntah. Jadi kami memutuskan untuk kasih Fig teman. Dari…

Tentang Bule Hunter

Ok, sebenarnya aku selalu maju mundur mau tulis soal ini di blog, tapi karena udah beberapa orang nanyain dan pagi ini ada yang special request, aku mau sharing aja ya. Untuk yang tertarik, monggo disimak, untuk yang ngga suka sama topiknya silakan beranjak. Supaya kesannya aku berkompeten dan nggak asal judge (haha), Pak Whitfield ini…

Christmas Wishlist 2017

So, Thanksgiving is over and now it’s legal to shop for Christmas already J I don’t know what I’d get for Christmas but if I may to have my wish list, hopefully Santa would read this…. Photography I always like taking photos and I use my camera mostly for travelling, or blogging. Thus, a pancake…

Bridal Shower: #MenujuNyonyaAleng

Sabtu, 18 November kemarin, aku dan beberapa teman mengadakan acara ‘bridal shower’ untuk sahabat kami, Vera yang sebentar lagi akan menikahi pacarnya, Anton alias Aleng. Yang paling semangat ngadain bridal shower sih aku ya, karena seneng aja kadang dibikin repot :p. Acaranya berlokasi di restoran Haloniko! Pejaten (jauh banget…) tapi makanannya lumayan enak, harganya ramah…

A Tribute to My Dear Fat Friend

I woke up to his face staring at mine and his hand softly touches my cheeks. He watches me as I dream, and whenever he needs me, he calls upon me gently, never shouts at me. When my face is covered with tears of sadness and disappointment, he’d look at me worrily. He stays by…

Oldest Pub in England: Ye Olde Trip to Jerusalem

Flashback to my trip with the Grandparents to Nottingham, if I could tell you something more than the castle and Robinhood, it would be the Ye Olde Trip to Jerusalem. The pub claims to be the oldest in England; established in 1189 AD. The earliest part of the current building was built in 1650.  It…

Pond’s BB Magic Powder: RCMA dupe?

Recently, this cute-little-pink-powder has stormed into the Indonesian beautysphere: the Pond’s BB Magic Powder. To be honest, I have never been a fan this brand, I find their ingredients are sometimes too harsh for my skin, and I dislike how much the brand promotes ‘being white is better’, etc. Ah well… into the product. What…

Tentang Ayah

  Hari ini ayahku (seharusnya) berulangtahun, yang keenampuluh sembilan. Setiap tahun aku selalu membelikan beliau hadiah yang walaupun kecil, tapi bisa membuat tersenyum. Ah… aku rindu senyumnya. Lima tahun sudah, di setiap hari ini, aku hanya bisa bersyukur karena masih diberikan kesempatan untuk bernapas dan bahagia. Pada ulangtahun ayah yang terakhir, aku membuatkan beliau sertifikat…